Skip to main content
Shared Ambition is onderdeel van

‘Een cadeautje’. Zo benoemde één van de aanwezigen na afloop van ons klantevent van maandagmiddag 1 april. De ruim 55 deelnemers (veelal HR-managers, healthmanagement- en Talentmanagementadviseurs en Arbo-adviseurs) werden met behulp van presentaties en workshops in hoog tempo meegenomen in het thema: ‘Loopbaan als levensader’.
De locatie van het event – Buitenplaats Kamerijck, in de buurt van Woerden – was voor de gelegenheid in voorjaarse sfeer.

Na de ontvangst introduceerde Erik van der Ploeg (directeur Business Development) het thema van de middag met behulp van het ‘Boiling Frog Effect’ (download Job Vitality folder). Ook werd een nieuwe ontwikkeling vanuit Shared Ambition gedeeld: het Job Vitality Generation Plan: een op-maat oplossing voor klanten met vraagstukken rondom twee specifieke doelgroepen: de inzetbaarheid van young professionals en oudere medewerkers.

Sue der Kinderen (Arbeid & Organisatiepsycholoog en promovendum VU Amsterdam) trapte af met haar presentatie ‘De beste versie van jezelf dankzij werk’.
“Interessant om te horen dat we vooral focussen op tevreden en gelukkig zijn in werk, terwijl uit onderzoek blijkt dat optimaal kunnen functioneren toch meer onze werkelijke doelstelling is”, merkte een aanwezige jobcoach op.

In korte workshoprondes maakten de deelnemers kennis met de verschillende oplossingen rondom Job Vitality die Shared Ambition inzet zoals: Career Navigator, Career Story Interview en What’s Next & Dare to Act. Deelnemers noemden naar aanleiding van de workshops dat een van de lastigste vraagstukken waar ze mee te maken hebben is: “Hoe ga ik het goede gesprek over vitaliteit in het werk of voorkomende problemen daarin, aan met de medewerker.”

Try, Learn, Create’ (door Eltina Ouwehand, Hoofd Innovatie Atos Benelux & The Nordics)
was de titel van de tweede en laatste presentatie. De belangrijkste boodschap die Eltina meegeeft is dat werkgevers een omgeving moeten creëren die medewerkers in staat stelt om keuzes te maken ten aanzien van hun loopbaan die passen bij hun persoonlijke drijfveren.

Om 16.00 uur werd de middag afgesloten met een hapje en een drankje en de mogelijkheid voor de deelnemers om nog even met elkaar en het team Shared Ambition in gesprek te gaan.
Bij het afscheid ontving iedereen nog een cadeautje: het antwoord op de vraag ‘Wat is mijn droombaan?’ Aan de hand van antwoorden op een aantal vragen die bij aanmelding waren gesteld was er voor alle deelnemers een persoonlijk inzicht in hun gedroomde job!

Tot slot enkele reacties samengevat: ‘Gevarieerde invulling rondom dit thema’. ‘Wist niet dat ziekteverzuim en loopbaan zo dicht bij elkaar liggen’, ‘Goed verzorgd en strak getimed’, ‘Goede mix van praktijk en wetenschap’ en ‘Persoonlijk met een goede sfeer’

Ps. De eerder aangekondigde presentatie ‘Van Job crafting naar Career Crafting’, door Machteld van den Heuvel (Onderzoeker en Docent Arbeids- en Organisatiepsychologie UvA), moest helaas vervallen door onvoorziene omstandigheden.
We komen op korte termijn terug met een alternatieve manier om de informatie over dit onderwerp met belangstellenden te delen.

Heb je belangstelling voor de presentaties van deze middag? Dan kun je die hier downloaden:

  • Erik van der Ploeg, Shared Ambition – download
  • Sue der Kinderen, Shared Ambition – download
  • Eltina Ouwehand, Hoofd Innovatie Atos Benelux & The Nordics – download