Skip to main content
Shared Ambition is onderdeel van

VRelax

Zorgen en stress loslaten met behulp van virtual reality (VR)

Waarom VR?

Veel medewerkers hebben last van stress, bijvoorbeeld door burn-out, depressie of angst. Dit heeft persoonlijk lijden en ziekteverzuim tot gevolg. Verminderen van het stressgevoel en leren ontspannen zijn belangrijke pijlers voor geestelijke gezondheid. Daarom voegt Shared Ambition VR toe aan diverse coaching programma’s. Dit doen wij in samenwerking met VRelax.

Dit is VRelax

VRelax is een wetenschappelijk goedgekeurde virtual reality app waarmee medewerkers zelf hun stresslevels managen. Het is een ontspanningstool tegen stress, burn-out, angst en somberheid, die ook werkt als krachtige afleiding bij pijn en lichamelijk ongemak. Binnen de app kiezen de gebruikers een van de natuurlijke virtuele werelden. Hierin zijn oefeningen te vinden die extra ontspanning bieden.

Download de flyer (pdf) | Download de Whitepaper (pdf)

Waarom Shared Ambition en VRelax samenwerken

Shared Ambition begeleidt ruim 4.000 cliënten per jaar. Ongeveer 5% hiervan heeft -als gevolg van allerlei omstandigheden- moeite met ontspannen of herstel. Deze situatie vergroot het risico op ziekmelden of belemmert de werkhervatting. In 2021 zijn VRelax, Zilveren Kruis en Shared Ambition een pilot gestart om te onderzoeken wat de effecten zijn van de combinatie van psychologische coaching en VR. De pilot VRelax@work, onder leiding van dr. Wim Veling (Psychiater, Adjunct Hoogleraar Psychiatrie UMCG) is succesvol afgerond met 70 deelnemers. Shared Ambition heeft daarom besloten VR toe te voegen aan het productaanbod (VRelax HeyCoach en VRelax Plus Module). Interventies die bijdragen aan het verbeteren van duurzame inzetbaarheid.

Wil je meer weten over de pilot?
· Zilveren Kruis website
· Bekijk de video van Zilveren Kruis
· Download het VRelax rapport van Zilveren Kruis

Zo werken Shared Ambition en VRelax samen

1. De psycholoog van Shared Ambition schat in dat VR meerwaarde heeft voor een medewerker
2. De psycholoog vraagt (met akkoord werknemer) toestemming aan de werkgever om VR in te zetten
3. Als de werkgever instemt, vraagt de psycholoog de VR-bril aan bij VRelax
4. VRelax stuurt de VR bril naar het huisadres van de medewerker (inclusief retourverpakking)
5. De medewerker volgt het VR traject en wordt gecoacht door de psycholoog
6. Na enkele weken stuurt de medewerker de VR bril terug naar VRelax

VRelax wint ‘Prix Galien MedTech Innovation Award’ 2021

VRelax heeft de prestigieuze Prix Galien Medtech Innovation Award in de wacht gesleept! Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven die betekenisvolle (genees)middelen introduceren binnen de gezondheidszorg.

Naar de inhoud springen