Skip to main content
Shared Ambition is onderdeel van

Shared Ambition

Over Shared Ambition

Wat beweegt ons?

Shared Ambition is gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde psychologische gezondheid. Ons bedrijf adviseert en ondersteunt organisaties die willen sturen op thema’s als gezondheidsmanagement en vitaliteit en die psychisch verzuim structureel willen terugdringen. Wij helpen medewerkers om hun mentale balans te behouden of terug te vinden.

Wat beweegt mensen?

Shared Ambition ontstond in 2001 vanuit een motivatie-onderzoek met als vraag: ‘Wat beweegt mensen in hun werk’?

Het antwoord

De aanpak van Shared Ambition is gebaseerd op de theorie van de grondlegger van de positieve psychologie, Alfred Adler. Hij bestudeerde de mens in zijn context en ontdekte.
…mensen willen erbij horen
…mensen willen bijdragen, zich ontwikkelen (van minder- naar meerwaarde)
’Iedereen mag zijn zoals hij of zij is’ – Dit uitgangspunt geeft de ruimte en het vertrouwen om vanuit eigen kwaliteiten bij te dragen.

Van uitgangspunt naar aanpak en resultaat

Kwaliteiten heeft iedereen, maar de juiste inzet bepaalt het resultaat. Wij maken medewerkers bewust van hun mogelijkheden en kwaliteiten en helpen hen om deze effectiever in te zetten.
Alle interventies van Shared Ambition richten zich op persoonlijke groei, eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en betrokkenheid. Medewerkers die zich op deze onderdelen ontwikkelen, realiseren een grotere toegevoegde waarde voor elke organisatie.

Shared Ambition in de toekomst: Thought leadership

‘Een bedrijf dat in een specifiek vakgebied wordt gezien als autoriteit, wiens expertise gezocht wordt en waarnaar verwezen wordt als referentie binnen dat vakgebied.’

Het is onze ambitie om thought leader te worden op het thema structurele terugdringing van arbeidsgerelateerd psychisch verzuim.

Dat willen we bereiken door onze specialistische kennis en ervaring op het vakgebied te blijven inzetten voor onze huidige klanten. Door ons voortdurend te ontwikkelen met behulp van onder andere ‘Shared Academy’ streven we ernaar om verder te professionaliseren en ook nieuwe klanten te binden. We doen dit door interventies die medewerkers van organisaties mentaal gezond maken en houden.

Lees de resultaten van onze aanpak

Resultaten

Wil je ervaringen van klanten lezen?

Referenties

Shared Ambition maakt deel uit van Zorg van de Zaak

Zorg van de Zaak is hét bedrijfsgezondheidsnetwerk voor werkend Nederland. Tot het netwerk behoren arbodiensten, interventiebedrijven en zorginstellingen die met elkaar integrale oplossingen bieden voor de ontwikkeling van vitale organisaties waarin mensen worden versterkt in het voeren van eigen regie over hun gezondheid, werk en leven.

Lees meer op zorgvandezaaknetwerk.nl

Ga naar de inhoud